Čitaj mi!

Među svetovima svet

Sirena, psovke, spuštanje prozora, jasna gestikulacija koja ukazuje na bes osobe za volanom usmeren na drugog učesnika u saobraćaju ili na više njih. To je vidljivo skoro svakom oku usmerenom ka putu u Srbiji, a tako se, stereotipno, i u popularnoj kulturi prikazuje prosečan vozač u našoj zemlji. Oni "natprosečni" su poput Beogradskog fantoma - brzi, egzibicionisti, mangupi, žestoki momci. Postoje i ljudi kojima vožnja unosi potpuni mir. I tu su žene vozači, kao predrasudama i šaljivim dosetkama izdvojena kategorija vozača.

Kako i zbog čega ponašanje u saobraćaju može da bude ogledalo naših života? Kakvi su bahati vozači, kada nastaje i nestaje strah, šta kompenzujemo stilovima vožnje? Šta je patološka vožnja? Zašto se žene hvale "da voze kao muškarci"? Kako odabir prevoznog sredstva govori o našoj društvenosti? Postoji li spona između automobila i muško - ženskih odnosa?

O psihologiji saobraćaja razgovaramo sa psihologom i psihoterapeutom Jelenom Milošević.

Drugi sat je rezervisan za slušaoce, koji u direktnom programu mogu postaviti pitanje gošći.

Autor i voditelj je Milica Đilas.

broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]