Читај ми!

Tokio na dlanu

Ne baš blistav dan za naše sportiste na 32. Letnjim olimpijskim igrama u Tokiju. Španac Pablo Karenjo-Busta savladao je Novaka Đokovića sa 2:1 po setovima 6:4, 6:7, 6:3 u meču za bronzanu medalju. Samo sat vremena kasnije, Novak je trebalo ponovo da izađe na teren u meču za bronzanu medalju u miks dublu, međutim nije imao snage i morao je da odustane od tog meča. Medalja bronzanog sjaja pripala je australijskom paru Barti-Pirs. Vaterpolisti Srbije poraženi su od selekcije Hrvatske sa 15:12 u četvrtom meču grupe B na vaterpolo turniru. Uprkos drugom porazu na turniru, naši vaterpolisti imaju šansu da se plasiraju u završnicu turnira, o tome će odlučivati poslednji duel sa selekcijom Crne Gore, koji je na programu u ponedeljak. Ženska odbojkaška selekcija Srbije poražena je od izabranog tima Brazila rezultatom 3:1, to je prvi poraz za ekipu koju predvodi Zoran Terzić na ovom šampionatu, posle tri uvodne pobede. Meč je ukupno trajao 112 minuta. Finale u streljaštvu, disciplina malokalibarska puška trostav (50m), okončano je za Andreu Arsović. Srpska takmičarka je kao osma prva eliminisana, sa skorom od 402,4 pored svog imena. Sanja Vukašinović završila je takmičenje u kvalifikacijama, baš kao i atletičarka Dragana Tomašević u bacanju diska

Pored dešavanja na Olimpijskim igrama, porodični magazin Radio Beograda i ove subote prati manifestacije koje se odvijaju širom Srbije, kao i dešavanja iz sveta kulture, javnog i umetničkog života. Umetnica Jovana Puzović deceniju unazad bavi se istraživanjem čoveka i njegove psihe, to je implementirala u svoje radove, postavljene u galeriji `Singidunum`, u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu. U izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina otvorena je izložba `Naša prava na našim rečima`, posvećena ljudskim pravima. Dočekali smo još jedan `Nišvil` džez festival, prvi deo programa dešava se od 5. do 15. avgusta. Izložba skulptura Danka Brkića pod nazivom `Božja stvorenja` u toku je u Galeriji 73 na Banovom brdu. `Festival štrudle` dešava se sutra u Novom Miloševu.

U Manakovoj kući u toku je izložba `Hrišćanska umetnost duboreza u minijaturi`, biće otvorena do 1. septembra. U ponedeljak će u Savremenoj galeriji Zrenjanin biti otvorena izložba kanadske umetnice srpskog porekla Vesne Perunović, pod nazivom `Fragmenti celine`. Sutra počinje turistička manifestacija `Šumadijski dani šljive` u Kragujevcu. Letnji festival klavirske muzike `Piano Summer` biće održan od 3. do 6. avgusta u Vranju. `Tešnjarske večeri` sastavni su deo turističke ponude Valjeva svakog leta, pa i ovog, od 2. do 8. avgusta.

` LoveFest` se održava i ove godine u Vrnjačkoj Banji, od 5. do 7. avgusta. U Kragujevcu se šesti put po redu dešava filmska radionica `FRKA`. Od 5. do 12. avgusta održava se Međunarodna kolonija Studenica. `Bojničko leto` dešava se od 6. do 8. avgusta. U okviru manifestacije `Monday Blues`, pred posetiocima Doma omladine Beograda preksutra će muzicirati Aleksandar Đukić i Milan Petrović. `Ravnoselska fijakerijada` je sportska, kulturna, poljoprivredna i tradicionalna manifestacija koja se odvija naredne subote, 7. avgusta.

Vitez kulinarstva Milijan Stojanić javiće se i ove subote sa neke od turističkih destinacija iz Srbije, uz predlog jelovnika za nedeljni ručak. Muzička ponuda uobičajena, letnja, razigrana, zamišljena kao šlag od starih dobrih šlagera i aktuelnih numera sa svetskih top lista. Saša Hajdin, Katarina Epštajn, Vesna Gemović i Branislav Jerković čine ekipu koja realizuje ovaj program, namenjen svim uzrastima i generacijama.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво