Читај ми!

Kućni poslovi - osnov za pravo na zdravstvenu zaštitu

Novi Zakon o rodnoj ravnopravnosti potvrđuje načela jednakosti zaposlenih u pravima iz radnog odnosa, predviđa oštrije sankcije za diskriminatorsko ponašanje poslodavaca, uvodi vrednovanje kućnog rada i pravo na zdravstvenu zaštitu po tom osnovu. O zakonu koji, pored ostalog, uvodi termin "uravnotežena zastupljenost polova" govori poverenica za ravnopravnost građana Brankica Janković.

Mocarela iz Mrčajevaca ili kajmak iz Toskane? Možda zvuči čudno ali će takav scenario mlekarima u više evropskih zemalja omogućiti "Milket", platforma za obuku kako da na tržište, umesto sa potcenjenim mlekom, izađu sa gotovim mlečnim prerađevinama. Cilj je da mlekari zarađuju više i da se ljudi zadrže na selu, kaže sagovornica Magazina, Ksenija Čobanović sa poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Svesni smo stepena zagađenosti vazduha i posledica po naše zdravlje ali jesmo li svesni da je i buka vid zagađenja okoline? U toku je javna rasprava o Nacrtu zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini. Za komentar smo pozvali dr Maju Milošević, načelnicu Odeljenja za bezbednost i zdravlje na radu Kliničkog centra Srbije i predsednicu udruženja HSE Centar.

Sa vama, Jelena Vidić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво