Među svetovima svet

Prema nedavno objavljenim podacima Republičkog zavoda za statistiku broj razvoda u Srbiji, u pandemijskoj 2020. u odnosu na prethodnu godinu, smanjen je za 28 odsto. Možemo li to onda da tumačimo tako da ovakve zdravstvene, ili neke druge, krize učvršćuju odnose? Ili je možda je reč o tome da virus nije samo stavio na čekanje brakorazvodne sudske procese, već je uradio mnogo i na obeshrabrenju supružnika da se razvedu?

Ovakva, naizgled umirujuća statistika, može značiti i da supružnici nisu imali snage da se izlažu dodatnom stresu tokom pandemije, naročito ako imamo u vidu to da se razvod procenjuje kao drugi najstresniji događaj u životu, odmah posle smrti bliske osobe.

Kako prepoznati znake koji govore da je razvod ipak nužno i najbolje rešenje?  Može li loš brak ipak da bude dobro okruženje za odrastanje dece i sigurna luka od društvene etikete koju članovi porodice dobijaju po razvodu? Koliko razvodi utiču na život i na kasniju sposobnost partnera da nastave emotivni život i osnuju novu funkcionalnu porodicu? Kakva se iskustva mogu steći iz razvoda?

Ova i druga pitanja postavićemo našem gostu, psihoterapeutu Stojanu Mišiću.

Drugi sat namenjen je slušaocima koji u programu mogu postaviti pitanja našem gostu.

Autor i voditelj je Milica Đilas.  
broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]