Uskoro Srpski kulturni centar u Skoplju

Nove mutacije korona virusa donose nove opasnosti. Sa pojavom britanskog soja u Srbiji povećao se i broj obolele dece. Neizvesnost koja se nije očekivala nalaže veću disciplinu i poštovanje mera među najmlađima. Pad broja zaraženih u poslednje dve nedelje ohrabruje, ali novi trend zahteva i novi odnos i veći oprez i dece i roditelja. O virusu među decom, zaražavanju i smanjenju rizika, za Magazin govori pedijatar KBC “Dragiša Mišović”dr Olivera Ostojić.

U Skoplju je pokrenuta inicijativa za otvaranje Srpskog kulturnog centra. Ideju je dao Milutin Stančić, direktor Uprave za jezike manjinskih zajednica u Skoplju. Njega pitamo koliko je blizu realizacija ove inicijative i šta bi postojanje centra značilo za kulturu, baštinu i identitet Srba u Makedoniji.

Od zbunjenog, ćudljivog momka iz Montreala, željnog priznanja, do slavnog umetnika, Lenard Koen je prešao dug put. Iza njega su brojne zbirke pesama, dva romana, četrnaest studijskih albuma i stotine javnih nastupa. O njegovom stvaralaštvu i životu ovih dana objavljena je kod nas knjiga "Tvoj sam čovek-život Lenarda Koena"  iz pera Silvi  Simons. Sa Draganom Kovačević, književnom kritičarkom i novinarkom razgovaraćemo o knjizi, životu i delu pesnika i muzičara.

Autor: Ana Tomašević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво