Čitaj mi!

SNV: Manje govora mržnje u prošloj godini

Fizičkih napada i verbalnih pretnji prema Srbima u Hrvatskoj u prošloj godini je bilo manje nego 2019.godine. To se, između ostalog, navodi u 20.godišnjem izveštaju Srpskog narodnog vijeća (SNV) koji je predstavljen javnosti. Šta još piše u izveštaju i kakva je trenutna situacija na zemljotresom pogođenom području, javiće nam iz Zagreba Aneta Vladimirov koja se nalazi na čelu Odseka za kulturu SNV-a.

Koliko je teško vratiti se u Srbiju i uklopiti se u ovdašnji život posle godina provedenih u inostranstvu? Šta je najteže? O tome će govoriti Uroš Živković iz  organizacije „Tačka povratka".

Najstarija emisija na srpskom jeziku u Švajcarskoj, „Radio Mladost", obeležava 24-ti rođendan. Šta je sve zabeleženo u skoro dve i po decenije rada i kako se odvija redakcijski život u vreme pandemije, ispričaće Anđelka Krasojević, glavna i odgovorna urednica.

U muzičkom delu emisije uživaćemo u pesmama Miroslava Ilića i Izvorinke Milošević.

Izbor muzike: Snežana Stanojević

Urednica emisije: Gordana Gligorić

veceras.zajedno@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar
Večeras zajedno Večeras zajedno

Autor:
Urednik redakcije, voditelj i urednik emisije Gordana Gligorić Gagović

Emisija magazinskog tipa koja se emituje svakog petka od 21 čas. Nastala je 8. maja 1970. godine s namerom da održava kontakt s našim ljudima koji, kako se navodi i u špici emisije, „žive i rade daleko od rodnog kraja“. Danas je emisija, osim dijaspore, okrenuta i Srbima u regionu. [ detaljnije ]