Blagi pad broja obolelih, nadležni dalje apeluju na oprez

Poslednjih nedelju dana došlo je do takozvanog zaravnjenja epidemijske krive, broj novozaraženih virusom korona se smanjuje. Nažalost i dalje je visok broj preminulih, u prethodnom danu čak 41 osoba je izgubila život, a njih 260 je na respiratoru. I dalje je veliki broj hospitalizovanih, ali je juče posle mnogo vremena bilo više otpuštenih nego primljenih pacijenata.

I danas se nastavlja imunizacija, a širom Srbije moguće je vakcinisati se i bez prethodne prijave, osim u Beogradu. Naime, ekipe Zavoda za biocide danas vrše dezinfekciju vakcinalnih punktova u glavnom gradu, pa će masovna vakcinacija u Beogradu biti nastavljena sutra. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je objavio da da je u glavnom gradu, zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano skoro 529 hiljada sugrađana, što je 37,6 odsto punoletnog stanovništva.

Predstavnici novinarskih udruženja položili su vence i zapalili sveće na mestu gde je 1999-te godine ubijen novinar Slavko Ćuruvija. Podsetili su da ni 22 godine od zločina nad vlasnikom "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" nema pravosnažne presude. Apelovali su na državne organe da se počinioci što pre pravosnažno osude. Slavko Ćuruvija ubijen je na Vaskrs 1999-te, ispred zgrade u kojoj je stanovao, tokom NATO bombardovanja Srbije, a nakon sukoba sa vlašću Slobodana Miloševića. Za izvršenje likvidacije su prvostepeno osuđena četiri pripadnika tadašnjeg Resora državne bezbednosti, ukupno na 100 godina zatvora. Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu početkom septembra prošle godine sa obrazloženjem da je prvostepeni sud prekoračio optužbu uvođenjem N. N. lica u taj slučaj.

Loznica, Krupanj i Crna Trava šampioni su preduzetništva za prošlu godinu kao najuspešniji promoteri pokretanja novih biznisa i korišćenja nacionalnih i lokalnih podsticajnih mera. Spram svoje veliccine, zabeležili su najveći broj novoosnovanih preduzetničkih radnji i preduzeća, kao i korisnika mere poreskog oslobođenja početnika u poslovanju poznate pod sloganom "Startuj legalno", saopštio je NALED.

Srpski veslači Miloš Vasić i Martin Mačković osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u italijanskom Varezeu u disciplini dvojac bez kormilara.
Vasiću i Mačkoviću je osvajanje bronze čestitao ministar sporta Vanja Udovičić.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Nenad Selaković

Producent: Srđan Manojlović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво