I pored pada novoobolelih, neophodan oprez

Epidemijska situacija u Srbiji i dalje je ozbiljna, iako se beleži pad broja novoobolelih, upozoravaju lekari. Glavni koordinator kovid bolnice u Beogradskoj areni Predrag Bogdanović izjavio je da se broj pacijenata smanjuje, ali da su danas kliničke slike teže nego u jeku epidemije prošlog leta. U Areni je trenutno oko 350 pacijenata. Ubrzava se i imunizacija građana. Ako se trend pada broja novoobolelih nastavi i tokom vikenda, od ponedeljka će raditi tržni centri, a od 19. aprila đaci će se vratiti u školske klupe.

U svetu je za dan zabeleženo više od 700 hiljada novih slučajeva korona virusa, 35 odsto u Evropi. Brazil je i dalje svetski epicentar pandemije, sa više od 4.200 umrlih prethodnog dana. U Indiji je registrovan rekordan broj novozaraženih - gotovo 132 hiljade.

Zastava na Bakingemskoj palati spuštena je na pola koplja, a na kapiju je okačeno obaveštenje o smrti princa Filipa, vojvode od Edinburga, dok se ispred okupljaju ljudi i ostavljaju cveće. Bakingemska palata apelovala je na ljude da se ne okupljaju zbog potencijalnog širenja korona virusa. Vojvoda od Edinburga, kako se navodi, neće imati državnu sahranu, a zbog kovida-19 mnoge procedure će biti izmenjene.

Đaci osmih razreda juče i danas polagali su probni završni ispit. Juče su mali maturanti rešavali test iz matematike, a danas iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i kombinovani test iz pet predmeta - istorije, geografije, biologije, fizike i hemije. Ministar prosvete Branko Ružić kaže da je probni test važan, kako bi 68 000 osmaka znalo šta ih čeka na završnom ispitu. Rešenja sva tri testa biće objavljeni sledeće subote od devet do dvanaest časova na Trećem programu naše televizije.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Relja Trajković i Tina Amić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се