Čitaj mi!

Leto obojeno koronom

Hoćemo li letovati ove godine? Kakva je trenutno situacija u Grčkoj i koliko je realno pilot-otvaranje države najavljeno za početak aprila? Iz Atine će se javiti Majda Šimunec, dugogodišnji dopisnik Radio Beograda iz te zemlje.

Stevan Kovačević, osnivač i direktor Krosa RTS, u nadi da će predstojeće leto biti bolje od prethodnog, počeo je pripreme za ovogodišnje atletsko nadmetanje mladih u zemlji i rasejanju. Za svaki slučaj, kamp dece iz dijaspore, umesto na leto, planira se za kraj godine, prvi put u tridesetogodišnjoj istoriji Krosa.

Naučnici iz zemlje i inostranstva uveliko se pripremaju za veliki međunarodni skup o nasleđu kralja Milutina koji će, povodom 700 godina od njegove smrti, u oktobru, biti održan u Skoplju. Dr Jasmina S.Ćirić, koja je u Organizacionom odboru, veći deo svoje karijere posvetila je istraživanju srpske kulturne baštine u Severnoj Makedoniji. Upoznaće nas u kakvom su stanju srpske crkve i manastiri čiji se nastanak vezuje za vreme kralja Milutina. Većinu tih zdanja, uprkos koroni, obišla je tokom prošle godine.

Izbor muzike: Snežana Stanojević.

Urednica emisije: Gordana Gligorić.

veceras.zajedno@rts.rs

Naslovna strana: foto: S.Babović

broj komentara 0 pošalji komentar
Večeras zajedno Večeras zajedno

Autor:
Urednik redakcije, voditelj i urednik emisije Gordana Gligorić Gagović

Emisija magazinskog tipa koja se emituje svakog petka od 21 čas. Nastala je 8. maja 1970. godine s namerom da održava kontakt s našim ljudima koji, kako se navodi i u špici emisije, „žive i rade daleko od rodnog kraja“. Danas je emisija, osim dijaspore, okrenuta i Srbima u regionu. [ detaljnije ]