Читај ми!

Tiodorović: Tražićemo strože mere

Od juče u podne na snazi su strože mere zaštite od kovida-19 koje će se primenjivati do sutra u 6 ujutru. Rade samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe. Srednje škole sutra prelaze na nastavu putem interneta. Za utorak je zakazana nova sednica Kriznog štaba, kada bi mogle da budu predložene nove mere. Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da medicinski deo štaba nije zadovoljan donetim merama i da će tražiti da one budu pooštrene. On je za Radio Beograd 1 rekao da je tokom naredne sedmice i sledećeg vikenda neophodno svesti kontakte na minimum.

"Svaka epidemija ima svoj kraj, ali kada će do njega doći, zavisi od dve stvari: zdravstvenog sistema i odgovornosti pojedinca. Uz to, velika je stvar što su relativno brzo počele da se proizvode vakcine. Budemo li vakcinisali tri do tri i po miliona ljudi, uz one koji su već stekli imunitet, to će biti između 60 i 80 odsto stanovništva i to će značiti da je epidemija pod kontrolom, a slučajevi zaraze da će biti samo sporadični", zaključio je Tiodorović.

U Novom Sadu je otvorena fabrika za proizvodnju automobilske elektronike kompanije Kontinental Automotiv Srbija. Biće zaposleno najmanje 500 ljudi. Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da bez Nemačke ne bismo mogli da budemo uspešni u ekonomiji. Predstavnici Kontinetala upoznali su predsednika Srbije sa prizvodima i objasnili da se tu neće praviti, samo instrument table i displeji za vozila, već i pametni upravljački sistemi. Vrednost investicije je 140 miliona evra.

Glumac Boris Komnenić preminuo je posle teške bolesti u 64-toj godini. Bio je prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu, čiji je stalni član postao 1984-te godine. Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su "Bal na vodi", "Tajvanska kanasta", "Špadijer jedan život", "Gore dole" i "Vratiće se rode". Jedna od najpoznatijih uloga na televiziji bio mu je lik Saše Popadića u seriji "Bolji život".

 

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Relja Trajković i Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи