Читај ми!

Ko će biti novi patrijarh SPC?

U kripti hrama Svetog Save održava se izborni Sabor Srpske pravoslavne crkve na kome će biti izabran 46. partijarh. Prvi put u novojoj istoriji, umesto u Patrijaršiji, patrijarh se bira u Hramu zbog, kako je saopšteno, epidemioloških mera. Novi crkveni poglavar biće izabran apostolskim žrebom, moguće već danas ili sutra. Ustoličenje će uslediti par dana nakon izbora u Sabornoj crkvi, kada će novi patrijarh i zvanično preuzeti dužnost, dok se ustoličenje u Pećkoj patrijaršiji očekuje na jesen. A kako će teći današnji Izborni sabor saznaćete u našem jutarnjem programu.

Zbog epidemije Kovida 19, više nego uobičajeno mislimo o ishrani i imunitetu. Šta možemo sami da učinimo za svoje zdravlje, za prevenciju i oporavak ukoliko se ipak razbolimo od korona virusa? O tome je sa prof. dr Vesnom Dimitrijević Srećković, endokrinologom iz Klinike za endokrinologiju KCS razgovarala Nataša Raketić.

U emisiji „Uhvati dan" idemo u susret večerašnjem fudbalskom spektaklu na stadionu „Rajko Mitić", gde od 19 sati fudbaleri Crvene zvezde dočekuju slavni Milan. Taj meč možete pratiti u prenosu na našim talasima, a u „Pitanju jutra" razgovaramo od tome, mogu li crveno-beli do osmine finala Lige Evrope.

Autor i voditelj Igor Obračević.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво