Čitaj mi!

Među svetovima svet

Ćutanje je postalo jedna od najglasnijih i najučestalijih reči u prethodnoj nedelji. Teme o kojima se često ćuti postaju vesti mahom kada se o njima piše u crnoj hronici. Kada je ćutanje posledica, a kada je uzrok?

Ćutanje može biti i lični i društveni čin. Kada je on motivisan unutrašnjim, a kada spoljašnjim razlozima? Mnogo toga može da stane u ćutanje: tajna, trauma, depresija, bes, mir, stidljivost, platonska ljubav. Kako da tumačimo tišinu? Kako znati kada je ćutanje posledica nepočinstva? Na koji način započeti razgovor o onome o čemu osoba ćuti?

Noćas o različitim ćutanjima, razgovaramo sa primarijusom doktorom Snežanom Kecojević Miljević, psihijatrom, psihoanalitičkim psihoterapeutom i trening grupnim analitičarem. Drugi sat predviđen je za uključenje slušalaca, koji u direktnom programu mogu postaviti pitanje gostu. 

Voditelj emisije je Milica Đilas. 

broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]