Da li su novi sojevi virusa korona zaista i opasniji?

Sa vešću da je krajem vikenda za nama i u našoj zemlji registrovan novi, tzv. britanski soj virusa korona, stigala je i nova doza straha, baš kao i pitanja - da li su tačne vesti koje govore o tome da je on mnogo zarazniji, pa i potencijalno fatalniji za one koji od njega obole, kao i da li su vakcine, koje ovih dana veliki broj ljudi hrli da primi, delotvorne i u tom slučaju. Na njih će odgovarati dr Milanko Šekler, virusolog i mikrobiolog u Veterinarsko-specijalističkom institutu u Kraljevu. Čućemo i kakva je situacija u vezi sa vakcinacijom i druge novosti o borbi protiv kovida u susednoj Rumuniji, kao i koji je ishod sastanka predstavnika Evropske unije sa rukovodstvom kompanije "Astra Zeneka" u Briselu, a posle neočekivane najave smanjenja isporuke vakcina dogovorene za prvi kvartal ove godine.

Posle slučaja zlostavljanja deteta u beogradskom vrtiću "Zamak" prošle sedmice, sa Gordanom Plemić iz udruženja "Roditelj" razgovaraćemo o brojnim pitanjima koja je on otvorio - od toga kako da roditelji prepoznaju da im je dete zlostavljano, do toga kakvi su uslovi u predškolskim ustanovama te ko su vaspitači sa kojima deca provode vreme i imaju li adekvatne licence.

Predstavićemo vam i program "Nova pismenost" praktično simultano kada se u Novom Sadu istim povodom održava velika on lajn konferencija "Nova pismenost za novo doba". Darko Soković, direktor programa i partner u organizaciji "Propulsion" koja je njegov inicijator reći će nam koje prednosti će u digitalnom i medijskom opismenjavanju učenika u više od 750 osnovnih škola u Srbiji  doneti primena tog programa.

Pozvaćemo vas i da  - ukoliko želite - predložite nekoga ko je po vama zaslužio da ponese "Nacionalnu nagradu za volontiranje", priznanje koje već deset godina dodeljuje Fond za odgovorno poslovanje.

Sa vama - Elizabeta Arsenović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво