Читај ми!

Srbija i svet dočekuju Novu godinu kod kuće

Poslednji je dan u godini, koju ćemo pamtiti po pandemiji virusa korona. Epidemijska situacija u našoj zemlji se blago popravlja, ali je i dalje neophodan oprez. Zato, neće biti organizovanog dočeka Nove godine. Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon kaže za RTS da će verovatno biti blagog porasta broja zaraženih posle Nove godine, ali da će se pre toga dogoditi prividni pad tokom praznika, slično kao što se dešava subotom i nedeljom. On je upozorio na opasnost od okupljanja i organizovanja tajnih dočeka Nove godine. Novi podaci o broju zaraženih, biće objavljeni oko 15 časova.

Do kraja januara u Srbiji ćemo imati najmanje četiri vakcine protiv korona virusa, različitih svetskih proizvođača, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Gostujući na televiziji Pink rekao je da se u narednim danima mogu očekivati isporuke prvih vakcina iz Kine, nakon što je ta zemlja odobrila svoju prvu vakcinu kompanije Sinofarm. Vučić je najavio da će od sutra minimalac, zatim plate u javnom sektoru kao i penzije biti povećane. Rekao je da će u martu ili aprilu naredne godine biti još jedan paket pomoći za privredu. On je precizirao da je reč o nešto manjem paketu, nego što je bio u ovoj godini.

Hrvatsko tlo se ne smiruje. U poslednja 72 sata na tom području bilo je više od 90 potresa. Deo stanovnika i drugu noć proveo je u automobilima. U Glinu je stiglo prvih 20 mobilnih kućica namenjenih porodicama pogođenim zemljotresom. Ruševine se i dalje pretražuju.

Na južnopacifičkom ostrvu Samoa i Božićnim ostrvima u Tihom okeanu počela je Nova godina. Stanovnici tih malih ostrvskih država prvi su na planeti dočekali 2021-vu. Nova 2021-va je počela i na Novom Zelandu.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednici vesti  Irena Jelovac i Vladimir Mihajlović.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво