Sve teža epidemijska situacija

Epidemija virusa korona ne jenjava. Povećava se broj preminulih a sve je više pacijenata u bolnicama. U Palati Srbija zaseda Krizni štab. Moguće je uvođenje novih mera. Posle sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica, lekari apeluju na građane da se pridržavaju mera, jer su bolnice pune. U pomoć lekarima pristižu i studenti završnih godina Medicinskog fakulteta. Direktor Infektivne klinike doktor Goran Stevanović kaže da zasad ima dovoljno bolničkih kapaciteta za sve kovid pacijente. Upozorio je, međutim, da ako se zaražavanje nastavi ovim tempom, možemo doći u situaciju da kreveta ne bude dovoljno za sve obolele. U Kovid sistem od danas ulaze bolnice u Ivanjici, Zaječaru i Pirotu. Od danas u školu idu samo osnovci od prvog do četvrtog razreda. Oni stariji, od petog do osmog, i srednjoškolci nastavu će pratiti na daljinu sve do početka zimskog raspusta 21. decembra. U Beogradu će, zbog smanjenog broja putnika, od 18 časova i 30 minuta, na 74 linije javnog prevoza biti redukovani polasci.

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je preostala odlikovanja za poseban doprinos u borbi protiv korona virusa medicinskim ustanovama i zdravstvenim radnicima. Odlikovanja su im dodeljena na Dan primirja, ali su im zbog epidemijske situacije, tek danas uručena. Vučić im je zahvalio na požrtvovanosti i entuzijazmu, u kako je rekao, nemogućim uslovima.

Srbija je povukla odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore, Tarzana Miloševića, saopštila je premijerka Ana Brnabić posle razgovora s predsednikom Srbije, koji je to predložio Vladi. Komesar za proširenje Evropske unije Oliver Varhelji pozdravio je odluku Vlade Srbije da povuče otkazivanje gostoprimstva ambasadoru Crne Gore. Poziva Crnu Goru da uradi isto, navodeći da su dobrosusedski odnosi i regionalna saradnja ključni za proces pridruženja Uniji.

Prema preliminarnim rezultatima izbora za gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice, kandidat "Srpske liste" Milan Radojević osvojio je 89,86 odsto glasova, saopštila je Centralna izborna komisija. Glasalo je blizu 40 odsto upisanih birača.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović
Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Irena Jelovac
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво