Читај ми!

U Srbiji sve više zaraženih

Koronavirus se ubrzano širi u Srbiji. Juče je zabeležen najveći broj novozaraženih od početka epidemije 1545. Na respiratoru je 47 pacijenata. Najkritičnije je u Beogradu čije stanovnike je epidemiolog Predrag Kon pozvao da ostanu kod kuće za vikend, kako bi se smanjili kontakti i samim tim širenje virusa.

Sve je više ljudi koji zahtevaju bolničko lečenje. Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je da je situacija ozbiljna i veoma teška, ali daleko od toga da je izmakla kontroli. Kaže da se prati situacija i da je budnost zdravstvenog sistema na najvišem nivou. Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kaže da će teže mere morati da se primene ukoliko zdravstveni sistem bude preopterećen i dodaje kako je važno očuvati i ekonomiju

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji je juče preminuo u 83-oj godini, biće sahranjen sutra u kripti hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Posle liturgije koja je održana u Cetinjskom manastiru, biće prenet u hram u Podgorici. Sve do sahrane, zvona svih pravoslavnih crkava u Crnoj Gori zvoniće u 10, 12 i 16 časova. Mitropolija crnogorsko-primorska apelelovala je na sve koji žele da odaju poštu preminulom mitropolitu Amfilohiju da to učine pridržavajući se protiv-epidemijskih mera. Mitropolit je umro juče u Kliničkom centru Crne Gore, gde je primljen 6-tog oktobra zbog infekcije korona virusom.

Sutrašnjoj sahrani mitropolita Amfilohija u Podgorici u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić, potvrđeno je na instagram nalogu predsednika. Predsednik je napisao da će u Podgorici razgovarati i sa predstavnicma srpskog naroda u Crnoj Gori. Potvrđeno je da će sahrani mitropolita Amfilohija u Podgorici prisustvovati i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Francuska policija uhapsila je i trećeg osumnjičenog za saučesništvo u terorističkom napadu u Nici, u kojem je napadač nožem usmrtio troje ljudi. Zamenik državnog tužioca podsetio je da su tokom prethodnog dana uhapšena još dva lica, osumnjičena da su bili u kontaktu sa ubicom neposredno pre izvršenja zločina.

 

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik veti: Relja Trajković i Tina Amić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво