Epidemijska situacija u Srbiji je nepovoljna i dalje se pogoršava

Najviše novoobolelih je iz Beograda, 70 odsto. U Beogradskoj Areni povećava se broj pacijenata. U Vojvodini je udvostručen broj obolelih u odnosu na prethodnu nedelju. Struka upozorava da je poštovanje mera važno i da je pitanje lične odgovornosti. Novi podaci biće saopšteni oko 15 časova.

U Republici Srpskoj registrovano je 625 novozaraženih virusom korona i 5 preminulih. U Hrvatskoj hiljadu 413 novoobolelih i 18 preminulih. I u Sloveniji skoro hiljadu 500 zaraženih. U toj zemlji pored policijskog časa, od danas je ograničeno i kretanje između opština, osim u hitnim situacijama. U Mađarskoj je obolelo više od 2 hiljade ljudi, preminule su 63 osobe. Bugarska beleži 2 hiljade 243 nova slučaja zaraze, što je najviše od početka epidemije. Rekordan dnevni bilans u Poljskoj - 16 hiljada 300 novozaraženih.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je da se odnosi Srbije i Rusije razvijaju na najbolji način i da to potvrđuje i poseta ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova. Naveo je da će u fokusu dvodnevnih  razgovora u Beogradu biti bilateralna saradnja, situacija u regionu i pitanje Kosova i Metohije, kao i ključne međunarodne teme. Bocan-Harčenko je poručio i da nema sumnje da će predsednik Vladimir Putin doći u Srbiju.

Galerija Haos nastavlja jesenji program prezentacijom crteža našeg uglednog i svetski poznatog scenografa i kostimografa - Miodraga Tabačkog. Reč je o retrospektivnoj postavci radova iz njegovog petodecenijskog rada. Tu su  crteži namenjeni mnogim pozorišnim, baletskim i operskim predstavama. Izložba Miodraga Tabačkog će biti otvorena večeras u 20 sati.

Novak Đoković i Filip Krajinović sastaće se u prvom kolu teniskog ATP turnira u Beču. Meč bi trebalo da počne u 15 časova i 30 minuta.

Urednik i voditelj:  Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Irena Jelovac i Nenad Selaković

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]