Читај ми!

Beogradska Arena primila nove kovid pacijente

Na sastanku ministra zdravlja sa direktorima bolnica bilo je reči o pripremi za rad kovid bolnica u Batajnici i u Kruševcu. Nakon sastanka je rečeno da je beogradksa Arena primila prve kovid pacijente. Lekari upozoravaju da bismo ove nedelje mogli premašiti i broj od hiljadu novozaraženih koronavirusom dnevno.Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da većinu novoobolelih od koronavirusa u Srbiji čine mladi od 20 do 40 godina starosti, koji bolest podnose dobro, ali oni predstavljaju rizik za sve starije u svom okruženju. Tiodorović kaže da Srbiju u narednih 10 do 15 dana očekuje skok zaražavanja jer mladi, navodi, uglavnom žive u kućama sa još jednom do 2 generacije te da je povećanje broja obolelih bilo očekivano.

U nedelji pred nama Srbija će dobiti novu Vladu, koju će predvoditi premijerka Ana Brnabić. Poslanici Skupštine počeli su raspravu o 10 amandmana na Predlog zakona o ministarstvima, posle čega će glasati o tom zakonskom aktu. Mandatarka Ana Brnabić će predstaviti ekspoze poslanicima prekosutra. Među ministrima - 9 je starih i 12 novih. Izvesno je da će nova Vlada imati 21 resor i dva ministra bez portfelja. 

Mandatarka Ana Brnabić izjavila je da je osnovni cilj nove vlade bolji kvalitet života građana Srbije, kao i da njen sastav pokazuje koliko je vlast slušala narod. Ona je rekla da mnoge stvari treba da se menjaju, uključujući neke ministre, jer je Vladi potrebna nova energija. Istakla je da polovinu vlade čine potpuno novi ljudi koji do sada nisu imali veze sa politikom.

Na sastanku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića i šefa Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Jan Bratua razmotrena je političko-bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji, naročito serija incidenata u srpskim sredinama u proteklih mesec dana. Međunarodne organizacije i institucije na terenu imaju važan zadatak da stvore društvenu atmosferu u kojoj napadi na Srbe i druge nealbance neće biti tolerisani, istakao je Petković koji je Bratua informisao i o toku dijaloga Beograda i Prištine. Direktora Kancelarije za KIM konstatovao je da je neispunjavanje obaveze formiranja Zajednice srpskih opština velika prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa.

Jerevan i Baku su danas razmenili optužbe za kršenje novog prekida vatre, proglašenog u nedelju, u sukobu vezanom za oblast Nagorno Karabah u Azerbejdžanu, sa većinskim jermenskim stanovništvom. Dogovor o prekidu vatre je postignut uz američko posredovanje i to je treći pokušaj prekida sukoba. 

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Marica Serdar.

Producent Đorđe Radosavljević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво