Rezultati Lajčakovih razgovora u Beogradu i Prištini

Pre razgovora o kompromisnom rešenju za Kosovo i Metohiju mora da se ispuni ono što je već dogovoreno 2013. i 2015. godine – stav je Beograda. Albanski zvaničnici ponavljaju da je za njih jedini prihvatljiv ishod dijaloga međusobno priznanja i da Zajednica srpskih opština više nije tema dijaloga nego deo konačnog sporazuma. Srbi sa Kosova i Metohije najavili su mogućnost izlaska iz institucija ako ZSO ne bude formirana.

Kakvi su rezultati razgovora koje je Miroslav Lajčak, predstavnik EU u dijalogu, vodio u Prištini i Beogradu? Da li Brisel može i hoće da pritisne Prištinu da sprovede dogovoreno? Kakva je budućnost dijaloga?

Povodom svečane primopredaje spomen kuće bana Josipa Jelačića u Novom Sadu Hrvatskom nacionalnom veću, kome će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i hrvatski ministar za spoljne i evropske poslove, Gordan Grlić Radman, jedno od pitanja je i - kakva je simbolična vrednost ovog gesta?

Gost emisije je Zoran Milivojević, diplomata.

 Urednik i voditelj je Ivana Pribićević

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]