Rezultati Lajčakovih razgovora u Beogradu i Prištini

Pre razgovora o kompromisnom rešenju za Kosovo i Metohiju mora da se ispuni ono što je već dogovoreno 2013. i 2015. godine – stav je Beograda. Albanski zvaničnici ponavljaju da je za njih jedini prihvatljiv ishod dijaloga međusobno priznanja i da Zajednica srpskih opština više nije tema dijaloga nego deo konačnog sporazuma. Srbi sa Kosova i Metohije najavili su mogućnost izlaska iz institucija ako ZSO ne bude formirana.

Kakvi su rezultati razgovora koje je Miroslav Lajčak, predstavnik EU u dijalogu, vodio u Prištini i Beogradu? Da li Brisel može i hoće da pritisne Prištinu da sprovede dogovoreno? Kakva je budućnost dijaloga?

Povodom svečane primopredaje spomen kuće bana Josipa Jelačića u Novom Sadu Hrvatskom nacionalnom veću, kome će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i hrvatski ministar za spoljne i evropske poslove, Gordan Grlić Radman, jedno od pitanja je i - kakva je simbolična vrednost ovog gesta?

Gost emisije je Zoran Milivojević, diplomata.

 Urednik i voditelj je Ivana Pribićević

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво