Srpski koreni Andrea de Vida, 1. deo

Pred vama je priča iz serijala „Potomci“ u kome tragamo za srpskim korenima širom sveta. Početak ove nesvakidašnje porodične priče jeste događaj o kome se gotovo ništa ne zna. Tog 8. juna 1948. godine na liniji Beograd-Sarajevo otet je civilni avion. Pilot je bio primoran da pređe Jadran i sleti u Bari, u Italiji. Među otmičarima je bila Spomenka Tomović, majka našeg večerašnjeg gosta, koji govoreći o Beogradu kaže: „Doživljavam ga kao grad u kome su moji koreni“. I dodaje: „To još više oseća moj sin“.

Životnu priču Andrea de Vida, investitora i finansijskog stručnjaka iz Italije, u kojoj se kao na filmskoj traci smenjuju slike iz ratne i posleratne  Jugoslavije, zabeležili smo u Milanu, u njegovoj porodičnoj kući.

Autor serijala „Potomci": Nataša Jokić

Urednik emisije: Gordana Gligorić

veceras.zajedno@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar
Večeras zajedno Večeras zajedno

Autor:
Urednik redakcije, voditelj i urednik emisije Gordana Gligorić Gagović

Emisija magazinskog tipa koja se emituje svakog petka od 21 čas. Nastala je 8. maja 1970. godine s namerom da održava kontakt s našim ljudima koji, kako se navodi i u špici emisije, „žive i rade daleko od rodnog kraja“. Danas je emisija, osim dijaspore, okrenuta i Srbima u regionu. [ detaljnije ]