Vučić: Predstoje teška jesen i zima

Situacija sa Kovidom 19 u Srbiji trenutno je povoljna, ali nam predstoje teška jesen i zima - izjavio je predsednik Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu „Zemun ekonomija" kod Batajnice. Vučić je naglasio da je bolnica, koja će biti završena do prvog decembra i za koju su izdvojene 4 milijarde dinara, moderan i multifunkcionalan objekat, koji će moći veoma brzo da se prilagodi svakoj potrebi.

Predsednik Vučić kaže da će vakcine protiv kovida biti uvezene na osnovu kvaliteta, a ne na osnovu zemlje porekla, i dodaje da će koštati između 2 i 3 hiljade dinara, što će država platiti. Naglasio je da će Srbija uraditi kompletnu revizuju podataka o broju umrlih od virusa korona i poručio da država ništa nije krila i da će transparentno raditi i u budućnosti.

U domovima zdravlja počinje vakcinacija protiv gripa. Prioritet su hronični pacijenti, osobe sa udruženim oboljenjima i starije osobe. Država je obezbedila više od 500.000 doza, oko 200.000 doza od Instituta Torlak i oko 344.000 od stranih dobavljača. Vakcina je besplatna.

Sukob Jermenije i Azerbejdžana oko regiona Nagorno-Karabah se ne smiruje, uprkos apelima međunarodne zajednice. Azerbejdžanske oružane snage su granatirale jermenske položaje, a protivvazduhoplovne snage samoproglašene republike Nagorno-Karabah pogodile su helikopter azerbejdžanske ratne avijacije koji je leteo duž linije fronta. Letelica se kasnije srušila na teritoriju susednog Irana, saopštilo je jermensko ministarstvo odbrane.

Rusija je ponudila da bude domaćin razgovora o prekidu sukoba između Azerbejdžana i jermenskih snaga u regionu Nagorno-Karabah.

Radio Beograd, najstariji elektronski medij na Balkanu, obeležava 96 godina postojanja. Prvog oktobra 1924. godine, pokretanjem programa stanice „Beograd-Rakovica", počelo je ispisivanje živopisne istorije Radio Beograda, koji je tokom decenija izrastao u nacionalnu, kulturnu i medijsku ustanovu najvišeg ranga. Na svečanosti koja u Kamenoj sali Radio Beograda uručene su godišnje nagrade „Zlatni mikrofon" zaslužnim pojedincima za višegodišnji rad, stvaralaštvo, doprinos kvalitetu i slušanosti programa, kao i studentske nagrade „Neda Depolo", koje program kulture i umetnosti Radio Beograd 2, već 15 godina dodeljuje za kreativni doprinos radio-izrazu.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Relja Trajković i Marica Serdar
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво