Poroci iz školske torbe

Svaki treći srednjoškolac u Srbiji pije alkohol, svaki peti svakodnevno zapali cigaretu, a četvrtina učenika probala je marihuanu, pokazalo je najnovije istraživanje Instituta društvenih nauka, koje je urađeno uz podršku Ministarstva zdravlja Srbije. O Istraživanju faktora rizika zloupotrebe psihoaktivnih supstanci među mladima u Srbiji, govori profesor dr Mirjana Jovanović, jedna od autorki ove studije i direktorka Klinike za psihijatriju Kliničkog centra Kragujevac.

Uoči sutrašnjeg Međunarodnog dana starijih osoba, u našoj  Psihološkoj radionici bavimo se promenama koje se dešavaju u to doba  života. Da li nas u poznim godinama pogađa usamljenost  i narušeno zdravlje, ili ipak ima uživanja u stečenom iskustvu i svakodnevnim sitnicama? Sa čime se suočava čovek u takozvanim  „zlatnim godinama", pitamo psihologa Branku Kordić.

Naša gošća je nova gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Za Magazin na Prvom govori o planovima grada i očekivanjima građana sa kojima je juče prvi put u Gradskoj kući razgovarala.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво