Žestoke borbe jermenske i azerbejdžanske vojske

U regionu Nagorno-Karabaha bukti rat Jermenije i Azerbejdžana. Povećava se broj žrtava na obe strane a Jermeni najavlju osvetu za ubijene vojnike. U obe zemlje proglašeno je ratno stanje. Ujedinjene nacije pozvale su obe strane da hitno obustave borbe i vrate se pregovorima. Trenutni prekid sukoba traže Moskva, Vašington i Brisel, dok Ankara optužuje Jermeniju i najavljuje punu podršku Azerbejdžanu.

Epidemijska situacija u Srbiji bolja je nego u bilo kojoj zemlji regiona, zbog toga je uz veliki oprez, Krizni štab odlučio o popuštanju mera. Produžen je rad kafića i restorana u zatvorenim prostorima do 23 časa, ali je procenjeno da još nema uslova za sajamske i druge manifestacije. Upozoreno je da, iako je trenutno epidemijska situacija stabilna, ona je i dalje nesigurna, jer se svaki dan beleži određeni broj novozaraženih i umrlih.

Pred Sudom u Hagu, danas počinje prvo suđenje za zločine takozvane OVK. Saljihu Mustafi će biti predstavljena optužnica, nakon koje će se izjasniti o krivici. Tereti se za ratne zločine - lišavanje slobode, surovo postupanje, mučenje i ubistvo.

U Specijalizovanom tužilaštvu Kosova sa sedištem u Hagu u toku je saslušanje nekadašnjeg komadanta tzv. OVK Agima Čekua. On tužiocu daje iskaz u svojstvu osumnjičenog. Čeku je po poternici Srbije zbog ratnih zločina na Kosovu i Metohiji do sada tri puta hapšen i pritvaran na granicama - u Bugarskoj, Sloveniji i Madarskoj, dok je iz Kolumbije proteran, ali nikada nije izručen Srbiji.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Nenad Selaković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво