Aleksandar-Saša Marković, fudbaler

Gost 425. emisije je fudbaler Aleksandar-Saša Marković. Tokom 11 sezona sa Crvenom zvezdom je osvojio tri titule državnog prvaka i duplu krunu, a karijeru je završio u Radu.

U emisiji će između ostalog govoriti: o svom ocu dr Stevanu Markoviću-Pišti, nekadašnjem fudbaleru predratnog BSK-a, a kasnije profesoru Mašinskog fakulteta u Beogradu i konstruktoru Plavog voza koji je koristio Tito. Kako je protekao prijem u pionirsku ekipu Crvene zvezde? O svojim trenerima Predragu Đajiću, Branku Stankoviću i Miljanu Miljaniću. Na koji način je kao dečačić upoznao slavnog mađarskog golmana Đulu Grošiča? Kako su ga prihvatili stariji saigrači kada je debitovao u prvom timu? Zbog čega je od vrsnog napadača i golgetera postao odbrambeni igrač? O fudbalskim iskustvima koja je stekao na gostovanjima Crvene zvezde u Južnoj Americi i dobojanju nadimka Saša Banana. Kako je uz obaveze profesionalnog fudbalera uspeo da diplomira na Mašinskom fakultetu i tako nastavi porodičnu tradiciju?

Autor: Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

broj komentara 0 pošalji komentar
Sportski spomenar Sportski spomenar

Autor:
Miroslav Nešić

Sportski spomenar je posvećen istoriji našeg sporta. Govoreći o svojim počecima, usponima i padovima, porazima i pobedama, najvećim uspesima, istaknuti sportisti koji su se tamičili u proteklih sedam decenija stvaraju sliku sporta na ovim prostorima. [ detaljnije ]