Aleksandar-Saša Marković, fudbaler

Gost 425. emisije je fudbaler Aleksandar-Saša Marković. Tokom 11 sezona sa Crvenom zvezdom je osvojio tri titule državnog prvaka i duplu krunu, a karijeru je završio u Radu.

U emisiji će između ostalog govoriti: o svom ocu dr Stevanu Markoviću-Pišti, nekadašnjem fudbaleru predratnog BSK-a, a kasnije profesoru Mašinskog fakulteta u Beogradu i konstruktoru Plavog voza koji je koristio Tito. Kako je protekao prijem u pionirsku ekipu Crvene zvezde? O svojim trenerima Predragu Đajiću, Branku Stankoviću i Miljanu Miljaniću. Na koji način je kao dečačić upoznao slavnog mađarskog golmana Đulu Grošiča? Kako su ga prihvatili stariji saigrači kada je debitovao u prvom timu? Zbog čega je od vrsnog napadača i golgetera postao odbrambeni igrač? O fudbalskim iskustvima koja je stekao na gostovanjima Crvene zvezde u Južnoj Americi i dobojanju nadimka Saša Banana. Kako je uz obaveze profesionalnog fudbalera uspeo da diplomira na Mašinskom fakultetu i tako nastavi porodičnu tradiciju?

Autor: Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво