Hoće li korona prekinuti tradiciju dugu više od šest decenija?

Krajem prošle sedmice stigle su dve najave koje su - u susret oktobru, tradicionalnom mesecu knjige u Beogradu - ugrejale srca i ljubitelja književnosti, i knjige uopšte, i izdavača. Pošto je već odavno jasno da zbog aktuelne krize zbog epidemije nije moguće održavanje 65. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu u redovnom terminu, krajem oktobra, iz Skupštine Beograda najavili su mogućnost održavanja Festivala knjige u istom terminu, na otvorenom, najverovatnije na Kalemegdanu, a Beogradski sajam je na svojoj internet stranici objavio novi termin održavanja - u decembru, uz napomenu da će se pratiti razvoj situacije u vezi sa pandemijom. Čitaoci i posetioci Sajma knjiga čekaju rasplet, a kako su ponuđene mogućnosti dočekali izdavači? O tome ćemo u Jutarnjem programu razgovarati sa gostom, predsednikom Udruženja profesionalnih izdavača Srbije i direktorom Izdavačke kuće "Klio" Zoranom Hamovićem.

Govorićemo i o ozbiljnom demografskom trendu depopulacije koji je zabrinjavajuć i za našu zemlju, ali i za gotovo sve zemlje Evropske Unije, a u "Pitanju jutra" slušaćemo vaša razmišljanja o tome da li je pomeranje starosne granice za odlazak u penziju dobra mera za punjenje državnog penzionog fonda, upravo u svetlu pomenutog problema.

Čućete i kakva su prva iskustva dve sedmice pošto je pokrenut kol centar Advokatske komore Srbije za besplatnu pravnu pomoć, kao i kako protiče ovogodišnji Festival umetnosti na ulici "Rekonstrukcija" u Beogradu.

Sa vama - Elizabeta Arsenović

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво