Vesti na romskom jeziku

Gošća Sveta Roma je Vesna Cvjetanović iz novosadskog Centra za proizvodnju znanja i veština. Govori o projektu "Novi Sad za jednakost devojaka i devojčica romske nacionalnosti".

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pripremilo je predloge pet važnih zakona čije se usvajanje očekuje ove jeseni.Posebnu pažnju privlače predlozi zakona o socijalnoj karti i o pravima deteta, kao i izmene i dopune Zakona o sprečavanju diskriminacije.

Ministarstvo prosvete izmenilo je pravilnik koji uređuje kriterijume i standarde za finansiranje osnovnih i srednjih škola.Da bi dobio angažman u školi, romski pedagoški asistent sada mora da ima najmanje dvadesetoro dece sa kojima će raditi, u odnosu na ranije predviđen broj od dvadeset pet mališana.

Autor emisije: Branko Đurić

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]