Vesti na romskom jeziku

Gošća Sveta Roma je Vesna Cvjetanović iz novosadskog Centra za proizvodnju znanja i veština. Govori o projektu "Novi Sad za jednakost devojaka i devojčica romske nacionalnosti".

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pripremilo je predloge pet važnih zakona čije se usvajanje očekuje ove jeseni.Posebnu pažnju privlače predlozi zakona o socijalnoj karti i o pravima deteta, kao i izmene i dopune Zakona o sprečavanju diskriminacije.

Ministarstvo prosvete izmenilo je pravilnik koji uređuje kriterijume i standarde za finansiranje osnovnih i srednjih škola.Da bi dobio angažman u školi, romski pedagoški asistent sada mora da ima najmanje dvadesetoro dece sa kojima će raditi, u odnosu na ranije predviđen broj od dvadeset pet mališana.

Autor emisije: Branko Đurić

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво