Kraj letovanja

Korona virus sveobuhvatno je prisutan u našem životu ove godine, i svi pokušavaju da nekako uklope svoje navike, potrebe i želje sa specifičnom situacijom opasnom po zdravlje. Rizik je većina naših uobičajenih aktivnosti, posao, škola, izlasci, i naravno, letovanje. Našim građanima, koji su otputovali tamo gde je to moguće, preporučeno je da se što pre vrate. U današnjoj emisiji čućete kakva je aktuelna situacija u regionu, gde letuje najveći broj naših turista, i šta će biti sa uplaćenim, a neiskorišćenim turističkim aranžmanima.

U Psihološkoj radionici „Korak napred" govorimo o teretu perfekcionizma. Živimo u vremenu težnje za savršenstvom i nametanja visokih standarda. To fenomen perfekcionizma čini jako značajnim i aktuelnim, a one koji pokušavaju da ispune perfekcionističke standarde, konstantno frustriranim, upozoravaju psiholozi.

Više od polovine mladih osoba iz multikulturalnih sredina južne i severne Srbije svedočilo je nekom vidu vređanja drugih na internetu od početka epidemije Kovida-19, dok je četvrtina bila meta diskriminacije, pokazalo je istraživanje pod nazivom Mladi i diskriminacija na Internetu, Udruženja građana „Monitor" iz Novog Pazara.

O fenomenu dela misterizone italijanske spisateljice koja piše pod pseudonimom Elena Ferante, godinama se vode zanimljive rasprave. Nakon sada već kultne Napuljske tetralogije i njena nova knjiga "Lažljivi život odraslih", objavljena nakon pet godina pauze, odmah je dospela na vrh liste najčitanijih knjiga kako u svetu, tako i kod nas.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво