Zlato - nova (stara) mera za bogatstvo

Aktuelna pandemija, osim na zdravlje, najviše posledica ostavila je na svetsku ekonomiju. Milioni ljudi ostali su bez posla, a oni koji imaju nešto novca gledaju u šta da investiraju kako bi se obezbedili za budućnost. Ulaganje u zlato uvek je bila dobra investicija, a njegova vrednost ovih dana dostiže istorijski maksimum i unca košta 2000 dolara. Od trgovca plemenitim metalima saznajemo da li se isplati sada kupovati nakit ili dukate i pločice.

On-line trgovina je jedina privredna grana koja beleži rast u vreme pandemije. Proveravamo da li smo zadržali navike iz vanrednog stanja , kada je većina nabavki realizovana preko interneta ili više volimo da kupujemo u prodavnicama i pijacama.

 

U Jutarnjem programu Uhvati dan govorićemo i tome kako da decu naučimo da pravilno Peru ruke. maska , distanca i pranje ruku , glavne su preporuke za sprečavanje širenja zaraze koronavirusa. Po podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti , pravilna higijena ruku smanjuje broj obolelih od dijareje za 40 odsto, smanjuje respiratorne infekcije, popout prehlade za 20 odsto. Upravo kampanja „ Nije teško biti uredan" ove školske godine biće prioritet u svim predškolskim ustanovama. Kampanju je pokrenula Farmaceutska komora Srbije, koja je predškolskim ustanovama podelila 10 hiljada postera sa ilustracijama kako se pravilno peru ruke.

 

Predstavljamo i aplikaciju reddot.zone koju je napravio srpski tim a služi za praćenje kontakata obolelih od covid19.


Urednik i voditelj Nikolina Miljković.

broj komentara 0 pošalji komentar
Uhvati dan Uhvati dan

Autor:
Grupa autora

Jutarnji program Radio Beograda 1! Uhvati dan! Ako ste pomislili da je to prema čuvenoj latinskoj izreci "Carpe diem" - u pravu ste. [ detaljnije ]