Smanjuje se broj pacijenata u kovid bolnicama

U Srbiji se smanjuje broj pacijenata u kovid-bolnicama, teških bolesnika na respiratorima, kao i broj umrlih, ali je i dalje veliki broj pregleda u kovid-ambulantama, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je posle sednice sa direktorima kovid-bolnica naveo da je danas iz kovid-sistema izašao Kliničko-bolnički centar Zvezdara i da će već sutra primiti redovne pacijente. Dodao je da će Ortopedska bolnica Banjica prve pacijente primiti za četiri do pet dana.

Od kada je Crna Gora otvorila granice za srpske državljane uz obavezno posedovanje testa ne starijeg od tri dana, broj zahteva za testiranjem na koronavirus se povećao. Zato su danas počele sa radom dodatne laboratorije za pi-si-ar testiranje na lični zahtev. Ipak, kako beleži naš reporter, red ispred Torlaka i dalje je dugačak.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji. Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a nakon toga medijima se obratila Jasna Vojnić, predsednica Hrvatskog nacionalnog vijeća. Istakla je da je razgovor sa Vučićem bio izuzetno konstruktivan. Vojnićeva kaže da je, tri godine posle potpisane deklaracije o položaju manjina u Srbiji i Hrvatskoj, došlo do pomaka u mnogim oblastima, a da ostaje ključno pitanje zagarantovanog mandata u skupštini za tu manjinu.

Evropska unija razmatra mogućnost uvođenja sankcija pojedincima u Belorusiji koji su povezani sa nasiljem i izbornom prevarom, izjavila je ministarka spoljnih poslova Španije Aranča Gonzales Laja. Ona je najavila da će lideri Evropske unije o situaciji u Belorusiji razgovarati sutra. Posle nedavnih predsedničkih izbora u Belorusiji, koje mnogi smatraju nepoštenim, u toj zemlji su izbili masovni protesti. Predsednik Aleksandar Lukašenko poručuje da neće pod pritiskom napustiti funkciju.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Relja Trajković i Marica Serdar.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]