Noć na 33 obrtaja

Legendarni britanski gitarista Piter Grin po mnogima predstavlja centralnu figuru drugog velikog talasa britanskog bluza. Njegova gitara zvučala je često poput violine, a bio je najpoznatiji po jedinstvenom i neponovljivom zvuku svog Gibson Les Pola.

- On ima najslađi ton koji sam ikad čuo, on je jedini od čijeg me sviranja oblije hladan znoj - govorio je za Grina B. B. King.

Karijeru je počeo 1967. godine, zamenivši Erika Kleptona u grupi Bluesbreakers. Grupu  Fleetwood Mac osnovao je godinu dana kasnije. Posle odlaska iz benda1970. godine, Grin je svirao s raznim muzičarima i bendovima i razvijao samostalnu karijeru.

U Noći na 33 obrtaja slušaćemo najpoznatije kompozicije Pitera Grina i saznati zanimljive podatke o ovom slavnom gitaristi.

U svet muzičkih priča vode vas Tanja Gajović i Robert Nemeček.

broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]