Čuvajte se senosilikafobije!

Možda ste malo teže pročitali, ali - da! Ako je suditi prema mnogim tekstovima na mnogim internet stranicama, postoji i ova vrsta straha ili fobije. Senosilikafobija je strah od prazne čaše piva! I samo nam još ona fali kraj svih drugih fobija koje potencijalno čekaju svoj trenutak da nas napadnu, posebno u ovo stresno vreme globalne borbe sa virusom korona! No, pominjemo je zato što, izgleda, postoji, a i zato što će na dananji dan ova reč sigurno biti često izgovarana. Poslednji petak u avgustu je, naime, Svetski dan piva, pa će se širom planete govoiti o raznim, pozitivnim i negativnim, aspektima uživanja u tom verovatno najpopularnijem napitku čija se istorija, baš kao i vina, broji hiljadama godina. U Jutarnjem programu o kulturi konzumiranja piva razgovaraćemo sa Dejanom Miškovim, glavnim i odgovornim urednikom magazina "Beer Style".

Povodom tragedije u Bejrutu, osvrnućemo se i na regulativu, ali praksu skladištenja opasnih materija u našoj zemlji u razovoru sa Dragoslavom Tomanovićem, predsednikom kragujevačkog Udruženja za bezbednost i zdravlje na radu. A od Tijane Kotarac iz PR službe Turističke organizacije Budve čućemo više detalja o njihovoj inicijativi da se turistima iz Srbije ipak omogući dolazak na crnogorsko primorje sa elisa serološkim ili ECLIA testom.

 

Kao i uvek u Jutarnjem programu, možete da očekujete sve najvažnije informacije iz svih oblasti javnog života, a s obzirom da je petak - tu je i naš nagradni kviz.

 

Sa vama - Elizabeta Arsenović.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Uhvati dan Uhvati dan

Autor:
Grupa autora

Jutarnji program Radio Beograda 1! Uhvati dan! Ako ste pomislili da je to prema čuvenoj latinskoj izreci "Carpe diem" - u pravu ste. [ detaljnije ]