Na snazi nove mere zaštite od Kovida 19

Srbija ulazi u 21-vu nedelju borbe protiv virusa korona. Situacija je sve teža, a od danas su na snazi nove mere. Obavezno je nošenje maski na otvorenom prostoru kada nije moguće obezbediti fizičku distancu od jedan i po metar. Zabranjeno je okupljanje na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru istovremeno više od deset ljudi. Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od najmanje metar i po. Nošenje zaštitne maske obavezno je na svim javnim mestima u zatvorenom prostoru, što znači da su roditelji maloletne dece, kao i dece sa posebnim potrebama i njihovi staratelji, dužni da obezbede da njihova deca nose zaštitnu masku.

Privremena bolnica u Areni će u narednom periodu primati i pacijente kojima je potrebna kiseonička potpora. Posle sastanka sa direktorima Kovid bolnica, Zlatibor Lončar je rekao da je u toku uvođenje instalacija neophodnih za distribuciju kiseonika. Nakon neophodnih priprema za prelazak u kovid sistem rada spremni su i novi kapaciteti u Institutu za medicinu rada i Klinici za dermatoveneroligiju. Očekuje se da danas ili ujutru prime prve pacijente.

Grčka je produžila zabranu ulaska vazdušnim putem u zemlju do 31. jula državljanima zemalja koje nisu članice Evropske Unije. Ta odluka doneta je nakon što je Evropska Unija uklonla Srbiju i Crnu Goru sa liste kovid-19 bezbednih zemalja iz kojih je dozvoljeno putovanje.

Završene su današnje konsultacije o formiranju Vlade Srbije. Predsednik Aleksandar Vučić, razgovarao je sa predsednikom SPAS-a Aleksandrom Šapićem, koji očekuje novi sastanak za dve nedelje. Vučić ga je, kaže Šapić, informisao o državnim pitanjima, poput Kosova i Metohije i situacije u vezi sa korona virusom, a da konkretno o ulasku SPAS-a u vladu nije bilo reči.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Vladimir Mihajlović i Irena Jelovac

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]