Svetski dan stanovništva

Svetski dan stanovništva, 11. jul, ustanovljen je 1987. godine kada je svetska populacija dostigla pet milijardi stanovnika, kako bi se skrenula pažnja na aktuelna pitanja i potrebe ljudi. Danas nas ima preko sedam i po milijardi i taj broj sve brže raste. U Srbiji nas, s druge strane, ima sve manje s tendencijom daljeg opadanja broja stanovnika i daljeg rasta prosečne starosti. O aktuelnim temama vezanim za tendendcije u Srbiji i svetu, razgovaraćemo s Jelenom Hrnjak iz udruženja Atina, koja je učestvovala u jednoj zanimljivoj debati na ovu temu.

Osim o ovoj temi, u jutarnjem programu govorićemo o zanimljivim ljudima i događajima širom naše zemlje. Tako ćemo, na primer, čuti razgovor s nastavnicom Olgicom Spasojević iz OŠ "Petar Leković" u Požegi, koja je osvojila prvo mesto na konkursu „Magija je u rukama nastavnika".

Čućemo i veoma zanimljivu reportažu o mladim jagodinskim dizajnerima koji su pre dve godine projektovali jahtu trimaran, a sada su napravili novo plovilo. Zaposleni su u firmi koja proizvodi opremu za najpoznatije svetske brendove, a dizajniranje neobičnih plovila rade više iz ljubavi i zadovoljstva.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković

Budite uz vaš Radio Beograd 1!

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво