Povratak korone povećava  strah i stres

Izveštaji koje svakodnevno dobijamo o povećanom broju zaraženih koronavirusom izazivaju nove strahove i stres. Neke od očekivanih teškoća su porast broja onih koji su osetljiviji, pa će zbog toga prvi put razviti neke anksiozne i sa stresom povezane poremećaje. Treba se pripremiti i za moguće pshološke probleme zdravstvenih radnika koji su na "prvoj liniji“borbe protiv virusa, i već više meseci su ugroženi zbog preopterećenosti. O ugroženosti psihičkog zdravlja u aktuelnoj situaciji pitamo stručnjake.

Koliki je uticaj klime na koronavirus? Kakva je epidemološka slika u najugroženijim gradovima Srbije? Očekuju li nove mere građane Hrvatske i Austrije gde se takođe beleži porast obolelih?  Da li Kinu zaobilazi aktuelni povratak korone?

Biće reči o fenomenu seoba životinja i o tome gde zimuju naše rode i kuda sve lete slepi miševi, što je sve tema izložbe  „Zov daljine - seobe u carstvu životinja", koja je otvorena u Prirodnjačkom muzeju.

Šta o svom filmu "Sedam hiljada duša",  na temu stradanja srpskih zarobljenika tokom Prvog svetskog rata u austrougarskim logorima na području današnje Češke, kaže režiser Sanjin Mirić.

Sa vama je Mirjana Nikić.

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се