Jači i od virusa

Nije nam se dalo da, onako kako smo želeli, zajedno s vama, poštovani slušaoci, proslavimo prvih šezdeset godina postojanja našeg zajedničkog radijskog čeda, ali idemo dalje, to se od nas očekuje. U želji da svi iz ove pandemije izađemo živi i zdravi, pokušaćemo da vam vratimo osmehe na lica, interesantnim prilozima iz raznih oblasti života, jer čak i u ova loša vremena ima onih koji snimaju nove pesme, održavaju neke turnire, slikaju, glume. Može biti da je to neka vrsta njihovog odbrambenog mehanizma, možda su i istinski heroji, kako god- naše je da to zabeležimo, uz note i muziku na kakve ste navikli subotom u ovom terminu.

Devojke s naše naslovne strane, fudbalerke Spartaka, višetruke prvakinje Srbije i redovne učesnice Lige šampiona, počele su pripreme za novu sezonu 

Mlade šampione u badmintonu upravo vidimo na našim slikama, a ima još dosta sportova u kojima mladi sportisti - pod uslovima koje nalažu država i krizni štab - održavaju takmičenja. Naša najuspešnija planinska biciklistkinja Jovana Crnogorac zabeležila je pobedu juče u Novom Sadu, na prvom danu međunarodne Salkano MTB trke. Stonoteniserke Novog Sada treći put uzastopno osvojile su titulu najuspeđnijih u državi. Igraju se mečevi polufinača u bokserskom plej-ofu prvenstva Srbije. Nadarena karatistkinja Marina Radičević, iako već vlasnica brojnih trofeja u kategoriji do 68 kilograma, osvojila je  prvi put laskavo znanje najbolje seniorke Srbije.

 

Čučemo, tokom popodneva, malo priloga iz svih oblasti sveta koji nas okružuje, zvaćemo telefonom one koji su kod svojih kuća i poštuju preporuke medicinskih radnika, u želji da nas svi mogući virusi mimoiđu u vremenu koje dolazi. U ovoj emisiji, kao i obično, vedo, pozitivno, u dobom raspoloženja, uz pesme koje volimo i neke drage ličnosti koje znamo sa sportskih terena i ispod svetlosti reflektora. Nisam baš po najsrećnijim okolnostima zakoračili u 61. godinu kultne emisije `Vreme sporta i razonode`, ali daćemo sve od sebe da se ne pokaje niko ko se opredelio da vreme provede uz ovaj programski sadržaj Radio Beograda 1.

Urednik i voditelj emisije je, već četrnaest godina, Željko Stefanović.

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 05. jul 2020, 08:06) - Aleksandar vasic [neregistrovani]

Vreme sporta i razonode

ZELJKU, sve najlepse zelimo u daljem radu a takodje i nasem radio Beogradu i zelja nam je da i dalje radite i da nas uveseljavate! Puno zdravlja i srece svima nama. ZIVELI!!!!

Vreme sporta i razonode Vreme sporta i razonode

Autor:
Željko Stefanović

13. marta 2020. godine, emisija obeležava 60 godina postojanja, što je svrstava u red najtrajnijih radio programa u našim i evropskim okvirima. Svih tih decenija bila je i ostala mamac za publiku koja prati sport, ali i aktuelnosti iz javnog i kulturnog života. [ detaljnije ]