Premijerka Ana Brnabić u Novom Pazaru - žarištu koronavirusa

Premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su Opštu bolnicu u Novom Pazaru, kako bi se uverili u situaciju u tom gradu u vezi sa epidemijom korona virusa. Premijerka i Lončar su razgovarali sa direktorom bolnice Mehom Mahmutovićem. Ministar zdravlja je istakao da u bolnici ima dovoljno i medicinske opreme i zdravstvenih radnika, da se izbore sa rastom pozitivnih na korona virus. Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je situacija u vezi sa korona virusom u Tutinu kompleksna, ali da je jedina razlika između stanja u tom mestu i Novog Pazara, to što se u Novom Pazaru situacija politizuje.

U Beogradu, Užicu i Vranju od jutros je obavezno nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima. U mestima gde je proglašena vanredna situacija, i narednih dana se očekuje porast obolelih, a uvode se i dodatne mere. Od sutra na celoj teritoriji grada Kragujevca biće zabranjeno okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite. Zabranjeno je organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija. Rad ugostiteljskih objekata ograničen je na period od 7 do 20 časova.  Zabranjen je rad otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara.

Članice Evropske unije usvojile su listu zemalja za koje od sutra ne važi restrikcija putovanja u zemlje Šengena. Među 15 zemalja nalazi se i Srbija.

Danas se završava pauza za sve građane u otplati kredita. Moratorijum, koji je počeo da se primenjuje 30-og marta, trajao je 90 dana. Kako u Narodnoj banci Srbije kažu, banke su u obavezi da, bez dodatnih troškova, obaveste klijente i dostave im novi plan otplate, sa uvećanim ratama, na osnovu kamata za tri meseca moratorijuma. Prema podacima Udruženja banaka, sedam odsto građana i oko 10 odsto privrednika odbilo je mogućnost odlaganja plaćanja dugovanja.

Najboljim nastavnicima, učiteljima i stručnim saradnicima koji su više od tri meseca, zbog  pandemije virusa korna, realizovali nastavu na daljinu, uručene su nagrade u okviru konkursa "Magija je u rukama nastavnika". Konkurs, koji su realizovali Ministarstvo prosvete, Naled i Ju-Es-Ejd, uz pomoć Radio televizije Srbije,  posvećen je izboru i afirmaciji najboljih primera obrazovnog procesa na internetu.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Marica Serdar.

Producent Đorđe Radosavljević.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво