Koliko su srednje škole dostupne romskoj deci

Od usvajanja Zakona o inkluzivnom obrazovanju prošlo je više od deset godina. I dalje, međutim, postoje prepreke kada je reč o uključivanju romske dece u obrazovni proces. Nevladina organizacija Praksis ( Praxis) je tri godine radila na projektu u čijem je fokusu bilo srednjoškolsko obrazovanje Roma. Gošća emisije je Marija Dražović, autorka projekta.

Vlasti Getingena i krajnja desnica u Nemačkoj optužuju Rome za povratak epidemije Kovid 19. Iz romske zajednice poručuju da su optužbe lažne i da se Romi ponovo koriste kao žrtveni jarci u kriznim situacijama. U toku je testiranje stanovnika u kompleksu zgrada gde je buknula epidemija.

U Nišu je obeležena dvanaesta godišnjica od smrti Šabana Bajramovića. Bajramovića je ugledni američki magazin Tajm uvrstio među deset najvećih bluz pevača na svetu.

Autori emisije : Una Beriša i Branko Đurić.

svetroma@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]