Da li Srbija sprovodi preporuke protiv rasizma i netolerancije?

Komisija Saveta Evrope za borbu protiv rasizma i netolerancije objavljuje zaključke o tome kako je Srbija primenila dve preporuke za koje je zatraženo prioritetno sprovođenje.

Nagrada za društvene inovacije u Srednjoj Evropi „Social Marie" ove godine je pripala slovačkom projektu Dom.ov, za pomoć romskim porodicama u izgradnji sopstvenih domova.

Grad Valjevo u saradnji sa Centrom za integraciju Roma sprovodi projekat „Inovativne inicijative za inkluziju" koji će omogućiti nezaposlenim mlađim licima romske nacionalnosti da se praktično obuče za neku od traženih delatnosti i da učeći zarđuju tokom učešća u programu „Stručna praksa uz naknadu".

Za kraj govorimo o brigama koje imaju roditelji predškolske dece. Obrazovno kulturna zajednica Roma -Romanipen iz Kragujevca organizovala je info radionicu za roditelje i decu iz romske zajednice u cilju pružanja podrške za upis dece u vrtiće i škole.

Emisiju vode Jelena Tejić i Branko Đurić.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]