Dobrovoljno davanje krvi u doba korone

Ima li dovoljno davalaca i kako se daje krv tokom vanrednog stanja? Odgovore na ova pitanja daće nam Gordana Antuljeskov iz Instituta za transfuziju krvi koja će nam se uključiti u program.

Odgovore na to kako će se lečiti tokom vanrednog stanja traže i brojni građani koji su oboleli od hroničnih i malignih bolesti. Zbog toga je organizovana web konferencija "Tu smo" koja će povezati lekare i pacijente. Više će nam reći Marko Milovanović iz udruženja Forum pacijenata.

Uživo će nam se javiti i koleginica Aleksandra Mladenović s pijace Bajloni koja, kao i sve ostale zelene pijace u Beogradu, nije radila 4 dana. Preneće nam da li ima kupaca, prodavaca, robe, o čemu se priča na pijaci i šta se najviše traži.

Istražujemo kakav će biti uticaj vanrednog stanja na privredu u našoj zemlji, a od viceguvernerke Narodne banke Srbije Dragane Stanić čućemo kako možemo obavljati elektronska plaćanja koristeći QR kodove.

Posebnu draž ovog jutra čini razgovor s Snežanom Radojičić, ženom koja na biciklu obilazi svet i piše blog o svojoj avanturi. Pandemija Kovida-19 dočekala ju je u Čileu, a mi smo je pronašli i snimili razgovor s njom.

Nadamo se da su sve ovo dobri razlozi da jutro provedete uz Radio Beograd 1!

broj komentara 0 pošalji komentar