Noć na 33 obrtaja

Sredinom šezdesetih godina prošlog veka došlo je do ekspanzije upotrebe halucinogenih sredstava, pre svega droga LSD, meskalin i DMT, što je direktno uticalo na pojavu novog muzičkog trenda poznatog kao psihodelija ili psihodelična muzika. Ona je obuhvatala najširi spektar muzičkih žanrova koji dotle nisu bili prisutni u pop i rok muzici, pre svega elektronske i klasične muzike, tekstovi pesama su opisivali halucinogena stanja i trajanje pesama  nije više bilo ograničeno na nekoliko minuta kao dotle.

Bez obzira što je psihodelija krenula iz Amerike, najpoznatiji i najuticajniji muzički eksponenti su bili Englezi,a za prekretnicu u pojavi novog zvuka se smatra album grupe Bitls "Sardžent Pepers Lonli Hart Klab Bend" iz 1967. godine.

U večerašnjoj emisiji ćemo slušati najpoznatije hitove britanske psihodelije šezdesetih godina, i to grupe Bitls, Roling Stouns, Kinks, Mudi Bluz, Trefik, Pink Flojd, Flitvud Mek, Jardbrds, Džimi Hendriks Ikspiriens i Prokol Harum.

Pridružite nam se i vi, tako što ćete mejl poslati na tanja.nocniprogram@gmail.com.

U svet muzičkih priča vode vas Tanja Gajović i Robert Nemeček

Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]