Korona virus na pragu Srbije

Iako su rezultati analiza malog broja naših građana, koji su se u zemlju vratili iz područja pod udarom virusa covid19, za sada negativni, broj zaraženih u regionu i bližem inostostvu raste praktično iz sata u sat - zato možemo reći da je na pragu ili oko granica naše zemlje. Zato ćemo značajan deo Jutarnjeg programa posvetiti praćenju situacije u vezi sa širenjem te bolesti, merama koje se preduzimaju, a podsetićemo i na mere prevencije.

Gošća će nam biti Mirjana Novokmet, predsednica Beogradske grupe roditelja nestalih beba, a povod je Predlog zakona o nestalim bebama u Srbiji, koji je pred glasanjem u okviru Vanrednog zasedanja Narodne skupštine. Zbog toga, neki od roditelja okupljenih oko tog problema, pa i predloženog zakonskog rešenja, nezadovoljni ponuđenim, dva dana za redom su protestvovali pred zgradom parlamenta. Šta je rešenje, kako doći do njega i da li je moguće pomiriti sve strane u ovom problemu, samo su neka od pitanja za našu gošću.

 

Govorićemo i o modi - zašto je jeftino zapravo skupo, ko je to i čime platio; najavićemo i 103. rođendan džeza, koji će i ove godine tradicionalno, nizom događaja, obeležiti mnogi umetnici u beogradskoj Akademiji 28. Takođe, završavamo predstavljanje učesnika na ovogodišnjoj Beoviziji - finalno veče je u nedelju, 1. marta.

 

Sa vama - Elizabeta Arsenović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво