Dnevni informativni magazin kulture i umetnosti

Hleb teatar večeras će premijerno izvesti u Bitef teatru predstavu „Majke“, koja propituje i traga za suštinom odgovora na pitanje: „Biti ili ne biti majka?“ Kroz likove Majke, Pramajke i Postmajke, tri generacije žena, u izvođenju Marte Keler, Sanje Krsmanović Tasić i Jovane Mihić, predstava traga za suštinom majčinstva, pojmovima koji su u majku utkani, kao što su „briga“, „krivica“, „nežnost“, ali ujedno daje i kritiku institucionalizovanih praksi materinstva u savremenom društvu, potrošačkog konteksta trudnoće, majčinstva, odrastanja, kao i nacionalnog straha od „bele kuge“.

RTS klub i izdavačko preduzeće Klio predstavljaju knjigu Guslarke i sviračice na tradicionalnim instrumentima. U svojoj knjizi Iva Nenić spaja dosadašnja interesovanja i istraživanja, koja se kreću kroz ukrštanja etnomuzikologije, savremenih teorija ideologije, performativnosti, roda, identiteta i razlike, uvek propuštanih kroz prizmu studija kulture.

Emisiju uređuje i vodi Aleksandar Drobac.
broj komentara 0 pošalji komentar
Deset i po Deset i po

Autor:
Tim autora

Dnevni informativni magazin iz kulture i umetnosti. Vesti, izveštaji, gosti, predstavljanje novih knjiga, koncerata, festivala, reporterska javljanja sa izložbi, pozorišnih i filmskih premijera i najaktuelnijih kulturnih događaja. [ detaljnije ]