Konkurs za autore iz oblasti stripa Srbija - Francuska

Strip , kao deveta umetnost, ima dugu tradiciju u Francuskoj, ali i u Srbiji. Od prošle godine, francusko-srpska saradnja u oblasti stripa podignuta je na nivo međudržavnog sporazuma.

Pred nama je prvi projekat saradnje u toj oblasti : Konkurs ukrštene umetničke rezidencije u oblasti stripa Srbija-Francuska. Konkurs je plod saradnje Međunarodnog centra za strip i ilustraciju (Angulem) i Agencije KomunikArt (Pančevo).Strip-crtači koji budu odabrani dobiće priliku da tokom rada borave u Francuskoj, odnosno Srbiji. O uslovima konkursa i značaju ovakvih projekata za mlade stvaraoce iz Srbije i Francuske govoriće strip- autor Aleksandar Zograf (Saša Rakezić) i Branislav Glumac, koordinator projekta iz Francuskog instituta u Srbiji.

Urednik i voditelj: Dubravka Marković

Muzički urednik:Ilija Pavlović

veceras.zajedno@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar
Večeras zajedno Večeras zajedno

Autor:
Urednik redakcije, voditelj i urednik emisije Gordana Gligorić Gagović

Emisija magazinskog tipa koja se emituje svakog petka od 21 čas. Nastala je 8. maja 1970. godine s namerom da održava kontakt s našim ljudima koji, kako se navodi i u špici emisije, „žive i rade daleko od rodnog kraja“. Danas je emisija, osim dijaspore, okrenuta i Srbima u regionu. [ detaljnije ]