Večeras zajedno

Srpski siti klub nastao je pre tačno 15 godina kada se grupa naših mladih entuzijasta okupila sa idejom da promeni imidž Srbije, da pomogne onima koji dolaze u Veliku Britaniju ili se vraćaju kući. Aktivno su radili na promeni zakona o priznavanju stranih diploma u Srbiji i očuvanju srpskog jezika, posebno za našu decu koja su rođena van matice. Uspeli su da ujedine srpske organizacije koje postoje u Velikoj Britaniji i, već više od 10 godina, zajednički organizuju manifestaciju “Mesec srpske kulture”, tokom januara i februara.

Oni su: Jelena Kšanicki, Slavjana Ulf, Nataša Kočiz, Igor Becić, Miloš Stefanović i Ivan Miletić.

Srpski siti klub danas ima oko 2000 članova : 1000 u Britaniji, 500 u Srbiji i 500 u drugim zemljama. Redovno smo u našim emisijama pratili njihov rad , a večeras obeležavamo 15 godina njihovog postojanja.

Urednik i voditelj je Dubravka Marković.
veceras.zajedno@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar
Večeras zajedno Večeras zajedno

Autor:
Urednik redakcije, voditelj i urednik emisije Gordana Gligorić Gagović

Emisija magazinskog tipa koja se emituje svakog petka od 21 čas. Nastala je 8. maja 1970. godine s namerom da održava kontakt s našim ljudima koji, kako se navodi i u špici emisije, „žive i rade daleko od rodnog kraja“. Danas je emisija, osim dijaspore, okrenuta i Srbima u regionu. [ detaljnije ]