Romano Them

Sa talasa Prvog Programa Radio Beograda slušate emisiju Romano Them tačno 18 godina. Svakodnevno, već skoro 6 i po hiljada puta informišemo vas o temama i događajima vezanih za romsku zajednicu, ne samo u Srbiji, nego širom sveta. Ponosni smo na ovaj mali jubilej, tim pre što i naša kuća Radio Beograd danas slavi 95. rođendan. Hvala vam što ste sve ove godine bili uz nas i nadamo se da ćemo još dugo slaviti rođendane i naš i Radio Beograda.

Istoričar holokausta Gideon Grajf apelovao je na papu Franju, predsednika i premijera Izraela da uklone spomen ploča u Starom gradu u Jerusalimu posvećena hrvatskom kardinalu Alojziju Stepincu.

Hrvatska je u okviru reforme obrazovanja pokrenula i izradu posebnog kurikuluma kulture i jezika romske nacionalne manjine.

U Francuskoj živi oko pola miliona Roma, ali samo jedan grad ima gradonačelnika Roma. U pitanju je Karakason na jugu Francuske koji godišnje poseti više od dva miliona ljudi - ali naselje gde žive Romi nije na turističkoj mapi, a i većina lokalnog stanovništva ga zaobilazi.


Emisiju vode Gordana Nešović i Una Beriša

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]