Moja knjiga

Nevena Milić, novinar i urednik, govori o tome zašto voli delo ''Ljubav, medicina i čuda'' Bernija Zigela. Američki hirurg, pedijatar i onkolog Berni Zigel iz Nju Hejvena, profesor na Jejlskom univerzitetu, napisao je zanimljivu knjigu, koja je istovemeno naučna i filosofska, psihološka i psihoterapeutska. Knjiga u sebi sažima autorovo višegodišnje bavljenje medicinom i uvide stečene proučavanjem dubinske analitičke psihologije Karla Gustava Junga, kao i religijske i ezoterijske literature azijskih religija i hrišćanstva.

Berni Zigel  je godinama radio sa teškim bolesnicima, mahom onima obolelim od raka, pri čemu ih je podsticao na razne oblike stvaralačkog izražavanja. Koristeći snove bolesnika i njihove crteže, služeći se individualnom i grupnom psihoterapijom, Berni Zigel je postigao izvanredne uspehe u lečenju, često i izlečenje teških oblika raka kod pacijenata različitog uzrasta. Knjiga ''Ljubav, medicina i čuda'' govori o ljubavi, veri i nadi kao bitnim elementima čovekovog života, elementima koji su od presudnog značaja i u procesu ozdravljenja. Naša sagovornica priča o tome kada i kako je otkrila ovo delo, šta joj ono znači i koliko često mu se vraća.

Nevena Milić je završila studije književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Više od dvadeset godina zaposlena je u Radio-televiziji Srbije. Vodila je emisije: „Beoletra", „Čitač",  „Scena", „Tajm aut", i „Kultivisanje". Autor je serije emisija o kulturno-istorijskim spomenicima na Kosovu i Metohiji, „Fantastične zemlje", „Nanosveta za početnike"... Jedno vreme radila je u Školskoj redakciji RTS-a i za RTS digital, a danas je urednik u Obrazovno-naučnom programu RTS-a.

Autor i voditelj emisije: Vojislav Karanović
 

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво