Noćni program - Među svetovima svet

U emisiji "Među svetovima svet" govorićemo o jednom važnom životnom periodu, o vremenu od partnerstva do roditeljstva. Naša gošća, Mila Radovanović, psihološkinja i porodična savetnica, razotkriće nam mnoge značajne psihološke aspekte ovog perioda.

Kulturološki je trudnoća vezana za idilične i romantične predstave blagoslova i blaženstva, pri čemu se zanemaruju anksioznost, strepnja, tuga i druge emocije. Jer trudnoća na listi stresnih događaja zauzima vrlo visoko mesto, pa čak i onda kada je planirana i željena podrazumeva niz drastičnih promena, što može biti izvor stresa.  Još jedan zapostavljeni aspekt trudnoće je građenje roditeljskog identiteta, jer mama i tata se ne postaje od biologije, već su to procesi koji se grade počev od slika i sećanja iz detinjstva.

U drugom satu otvaramo telefonske linije 011/322 50 99 i 0117322 52 99 koje nam omogućuju da upoznamo svetove naših slušaoca.

Autor emisije je Branka Kordić, klinički psiholog.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]