Romano Them

Ultradesničarski pokret -Naša otadžbina, održao je skup u Tereksentmiklošu u Mađarskoj, gde je došlo do povećanih tenzija u odnosima sa lokalnom romskom populacijom.

Mreža podrške romskoj deci REYN- Hrvatska, uputila je otvoreno pismo povodom najave protesta protiv Roma u Međumurju.

Govorimo o velikom bokserskom šampionu romskog porekla, Serafimu Todorovu , čoveku koji je poslednji pobedio legendarnog Flojda Mejvedera Juniora.

Za kraj, nešto o običajima Roma u Negotinu, koji tradicionalno na dan posle Đurđevdana, organizuju trku u dve starosne kategorije. Uz ovaj običaj vezan je i kulturno umetnički program, bogata trpeza i druženje stanovnika Negotina bez obzira na etničku pripadnost. O ovom lepom običaju govori predsednik organizacije Odbor za ljudska prava iz Negotina, Dušan Prvulović.

Emisiju vode Gordana Nešović i Branko Đurić

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]