Noćni program - Među svetovima svet

Tema emisije biće problem zapošljavanja ljudi starijih od 45 godina, a koji čine skoro polovinu ukupnog broja nezaposlenih u Srbiji. Naše gošće biće Vesna Cekić, psihološkinja i Svetlana Cerović, ekonomistkinja, članice Upravnog odbora Udruženja "Žene na prekretnici". Razlog zbog koga smo izabrali ovo udruženje je što su napravili program kojim se obraćaju upravo delu ove ciljne grupe, tj. ženama koje su starije od 45 godina. Zašto samo ženama kada ni muškarci u toj uzrasnoj kategoriji nisu poželjni kandidati na tržištu rada, biće jedno od prvih pitanja za naše gošće. Program koji su osmislili sastoji se od 25 radionica što samo pokazuje težnju da se pokrije što veći broj tema koje su usmerene na sticanje znanja i veština iz oblasti psihologije, ekonomije, pravnih propisa, kao i tehnika za što efikasnije učešće na konkursima za radna mesta, pa i svega onoga što je potrebno za pokretanje sopstvenog biznisa.

U drugom satu emisije nudimo našim slušaocima mogućnost da podele sa nama svoje ideje, utiske, pitanja, dileme ili probleme tako što će se uključiti u program putem telefonskih linija 011/322 50 99 i 011/ 322 52 99.

Autor emisije je Branka Kordić, klinički psiholog.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]